A régióban is egyedülálló a Cerbona müzli választéka

Idén 30 éve, hogy elindult a müzli gyártása a Cerbona székesfehérvári üzemében. Az elmúlt három évtizedben a társaság Kelet-Közép-Európában egyedülálló termékportfóliót állított össze, nincs a régióban még egy olyan cég, amely ennyiféle müzlit tudna gyártani.

A Cerbona idei újdonsága a proteines müzli. A fehérjében gazdag (22 százalékos fehérje tartalom) müzli hozzájárul az izomtömeg fenntartásához és növekedéséhez. A mézzel édesített müzli jelenleg csokoládés-karamellás ízben kapható.

A tavalyi év nagy beruházásnak köszönhetően a Cerbona már crunchy, vagyis ropogós müzlit is tud gyártani. Ez gyakorlatilag olyan müzli, amelyet megsütnek, ettől még ropogósabb lesz. A termék jelenleg két ízben, tejcsokoládés és pirosgyümölcsös változatban kapható.

A Cerbona 2015-ben lépett piacra egyedi fejlesztésű glutén- és laktózmentes müzlijeivel. A termék sikerét jól mutatja, hogy a Cerbona gluténmentes poharas müzlijét egy évvel később a világ legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, a SIAL-on a világ leginnovatívabb élelmiszerei közé választották. A termék sikerét további fejlesztés követte, 2017-ben a Cerbona gluténmentes csarnokot építtetett és elindult a gyártás a gluténmentes szeletsoron.

Az új termékek mellett is változatlanul népszerű a Cerbona hagyományos, pehely alapú müzli családja. A társaság a reggeli pelyhet válogatott, minőségi kukoricából készíti négy féle gabona hozzáadásával. Kétéves kutató-fejlesztő munka eredményeként, 2017-ben megújult a müzlikínálat, számos termék cukortartalma jelentősen csökkent. A kevesebb hozzáadott cukrot tartalmazó, pehely alapú müzlik jelenleg 8 féle ízben (mézes, áfonyás, epres, csokis, étcsokis, kókuszos, almás, meggyes) kaphatók