Befejeződött a Cerbona Élelmiszergyártó és-forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság komplex élelmiszeripari fejlesztése

2020 / 10 / 15

A társaság 2008-ban alakult, Naponta Élelmiszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság néven. A társaság fő profilja extrudátum termékek gyártása és forgalmazása valamint tészta illetve zabtermékek forgalmazása. A társaság széleskörű termékportfólióval rendelkezik. A Cerbona márkanév, közismert, és a müzliszelet, a müzli és corn flakes piacon a gabonapehely kategóriában piacvezető, a nagy nemzetközi márka után a legnagyobb piaci szereplő. Gyártói tevékenységét székesfehérvári telephelyén folytatja, mely a jelenlegi projekt megvalósítási helyszíne is.

A projekt célja, a társaság termékportfóliójának bővítése a Cerbona márkanév alatt és saját gyártású gluténmentes termékcsalád létrehozása, a korábbi kínálatot képező többi gabona alapú termékeitől eltérő, egyben a társaság termékkörébe is jól illeszkedő gluténmentes termékekkel. Az új termékcsalád bevezetésének célja, hogy a cég „több lábon állását” biztosítsa, javítsa stabilitását és a társaság versenyképességét. A fogyasztói igényeknek az ismert termékeknél jobban megfelelő gluténmentes müzliszelet és a müzliszelet termékjellemzőitől lényegesen eltérő, más típusú szelet termékek létrehozása volt a cél. A társaságnál a fejlesztés hatására kialakításra került egy olyan gyártási kapacitás, aminek köszönhetően a társaság meg tudja kezdeni a gluténmentes termékcsaládjának a gyártását. Ez azonban jelentős beruházást igényelt. A projekt keretében kialakításra került a társaság új, gyártócsarnoka, ahol a gluténmentes termékek gyártása fog megvalósulni, melyhez kapcsolódóan beszerzésre kerültek a gyártáshoz szükséges technológiák, informatikai rendszerek, illetve logisztikai eszközök, mint például: elektromos targonca, raklapos állványrendszer, müzli gyártósor, pehelyszelet gyártó gépsor, vonalkódos raktárirányítási rendszer.

A társaság a beruházásnak köszönhetően, képes kiváltani egy olyan termék felvásárlását, aminek piaci ára nem minden piacon versenyképes, így a hazai és főként az export piacon kevésbé forgalom képes. A beruházás lehetőséget biztosított egy olyan új termékcsalád kifejlesztéséhez, ami nagymértékben megfelel a mai vevői elvárásoknak. Ez a termék lehetőséget nyújt a társaság számára, hogy növelni tudja az eddigi export értékesítési volumenét.

A GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00002 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2020.08.10-én valósult meg, a 244,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.cerbona.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Mészáros Tamás
Telefon: +36(30)3007204
E-mail: meszaros.t@cerbona.hu

Gluténmentes gyártási technológia komplex fejlesztése a Cerbona Élelmiszergyártó Kft.-nél

A Cerbona Élelmiszergyártó és -forgalmazó Kft. a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 244,52 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével székesfehérvári telephelyén új gyártósor valamint raktárirányítási rendszer elemeit és szoftverét szerzi be. Az új gyártósor beüzemeléséhez kapcsolódóan építési munkákat, villamos munkálatokat és gépészeti munkákat végez. Kialakításra kerül továbbá a tűzjelző rendszer és raktárépítés is megvalósult.

A társaság 2008-ban alakult, azonban az üzleti tevékenységét csak 2011-ben kezdte meg. A Cerbona Zrt. 2010. évben bekövetkezett csődjét követően a társaság 2012-ben megvásárolta a Cerbona Zrt. székesfehérvári telephelyét, a rajta lévő extrudáló üzemekkel, raktárakkal, kukoricamalommal és karbantartó műhelyekkel, valamint a Cerbona márkanevet. A társaság gondosan felépített stratégiai irányt követ, aminek fő irányvonala a technológia- és termékfejlesztés, de emellett gondosan építi az exportpiacát, és erős marketing tevékenységet folytat a márkanév reklámozása területén. Ennek eredményeként mára a Cerbona márkanév közismert, és a müzliszelet, a müzli és corn flakes piacon a gabonapehely kategóriában piacvezető, a nagy nemzetközi márka után a legnagyobb piaci szereplő.

A társaságnál a fejlesztés hatására kialakításra kerül egy olyan gyártási kapacitás, aminek köszönhetően a társaság termékportfólió bővítést hajt végre és meg tudja kezdeni a gluténmentes termékcsaládjának a gyártását. A célok elérése érdekében megvalósít egy komplex technológiai fejlesztést, amely érinti a társaság eddigi összes folyamatát az alapanyag-ellátás biztosításától a gyártási folyamaton keresztül a késztermék raktározásáig. A beruházás lehetőséget biztosít egy olyan új termékcsalád kifejlesztéséhez, ami nagymértékben megfelel a mai vevői elvárásoknak az egyedisége miatt.

A társaság a fejlesztés során beszerzésre kerülő gépeket azonnal hasznosításba veszi, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódik a társaság napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzésre kerülő eszközök működtetéséhez.

A GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00002 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg közel 245 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A projekt megvalósítása 2017.02.24-én kezdődött, zárását 2021.02.01-ére tervezik.

A projektről bővebb információt a www.cerbona.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Mészáros Tamás
Telefon: +36(30)300-7204
E-mail: meszaros.t@cerbona.hu

GINOP 5.3.2. projekt

A kedvezményezett neve: Cerbona Élelmiszergyártó Kft.
A projekt címe: Rugalmas foglalkoztatási megoldások az Naponta Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 11. 818. 284.- Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A GINOP 5.3.2 projekt keretében a Kft-nél 12 munkakört rugalmas foglalkoztatási formában alakított át. Az újfajta formák bevezetéséhez és integrálásához 1 éves szervezetfejlesztési folyamatban a vállalatot tanácsadásokkal, képzésekkel és műhelymunkákkal segítették külsős szakértők. A projekt megvalósítási időszakában HR és munkajogi tanácsadás keretében elkészültek az új munkaszerződések és munkaköri leírások. Dolgozói igény és elégedettségmerés zajlott le annak érdekében, hogy dolgozók elvárásait tisztázzák. Szakértők megvizsgálták a szorosan kapcsolódó munkafolyamatokat, a hatékony idő és energiaráfordítások kihasználása érdekében. A projekt keretében eszközbeszerzés támogatta a rugalmas munkavégzés kialakítását, illetve 1 fő munkahelyi mentor is kinevezésre került.

A projekt megvalósításának kezdete: 2017. május 24.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. május 23.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00184

Új gépsor projekt

A Naponta Élelmiszer kereskedelmi Kft. székesfehérvári telephelyén extrudátum termékek gyártási tevékenységéhez vásárolt meg egy puffasztott pehelyszelet gyártó gépsort, valamint alakította ki a hozzá szükséges infrastrukturális beruházásokat a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 57,76 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaság 2008-ban alakult, azonban az üzleti tevékenységét csak 2011-ben kezdte meg. A Cerbona Zrt. 2010. évben bekövetkezett csődjét követően a társaság 2012-ben megvásárolta a Cerbona Zrt. székesfehérvári telephelyét, a rajta lévő exrudáló üzemekkel, raktárakkal, kukorica malommal és karbantartó műhelyekkel valamit a Cerbona márkanevet. A társaság gondosan felépített stratégiai irányt követ, aminek fő irányvonala a technológia- és termékfejlesztés, de emellett gondosan építi az export piacát, és erős marketing tevékenységet folytat a márkanév reklámozása területén. Ennek eredményeként mára a Cerbona márkanév, közismert, és a müzliszelet, a müzli és corn flakes piacon a gabonapehely kategóriában piacvezető, a nagy nemzetközi márka után a legnagyobb piaci szereplő.

Fejlesztésünk célja a jelenlegi kapacitásainknak bővítése mellett a versenyképességünk megőrzése.
Társaságunk mindig kiemelt figyelmet fordított a kiváló minőség elérésére, valamint a folyamatos megújulásra, melynek keretében egy új termékcsalád a puffasztott gabonaszelet gyártásának megkezdése volt a cél. Ennek megvalósítása érdekében ki kellett alakítanunk egy új gyártó sort és a gyártósor működtetéséhez szükséges infrastruktúrát.

A projekt keretében megvásároltunk 1 db PET PR 8000 puffasztott pehelyszelet gyártó gépsort, valamint kialakítottuk a hozzá szükséges infrastruktúrát, melynek keretében a minőségbiztonsági előírások szigorú körülményinek megfelelő épületi átalakítást végeztünk el. A beszerezett gyártó gépsort és a hozzá tartozó infrastrukturális beruházást gyártási tevékenységünk során hasznosítjuk, mellyel a kapacitásbővítés és árbevétel növekedés mellett új munkahelyeket is teremtünk.
2015.10.30-án kezdtük meg a projektet és 2016.07.04-én fejeztük be.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök hozzájárulnak, versenyképességünk javításához és a bevételeink növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 57,76 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.cerbona.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Mészáros Tamás
Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36(30)300-7204, e-mail címünk: meszaros.t@cerbona.hu
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-15-2015-00752
A projekt befejezése:2016.07.04., A támogatás aránya: 45%

Munkavállalói kompetenciák fejlesztése a Cerbona Élelmiszeripari Kft-nél

A társaság 2008-ban alakult, azonban az üzleti tevékenységét csak 2011-ben kezdte meg. A társaság fő profilja az extradátum termékek gyártása és forgalmazása valamint tészta illetve zabtermékek forgalmazása, melyet jelen projekt keretében is fejleszteni kívánt. A projekt megvalósítási helyszíne, a társaság 8000 Székesfehérvár, Váralja sor 1-3. alatti telephelye.

Jelen projekt célja ennek megfelelően a munkavállalók szakmai, nyelvi és egyéb kompetenciáinak fejlesztése, annak érdekében, hogy a társaság gazdasági stabilitása növekedjen és a munkavállalói kompetenciákban felhalmozott tudás be épüljön a vállalati gyakorlatba, ezzel kihasználva a tudás szellemi értékét.

A projekt keretében 19 szakmai, nyelvi és egyéb képzés valósul meg, amelyre bevonásra kerül a társaság mintegy 75 munkavállalója. A bevont munkavállalók 20 %-a hátrányos helyzetű munkavállaló. Valamennyi képzés külső felnőttképzési engedéllyel rendelkező képző intézmény bevonásával valósul meg, és a képzések több mint 15 %-a informatikai képzés, mely hozzájárul a munkavállalók informatikai képzettségének növeléséhez. A képzések megvalósítása hozzájárul az Irinyi Terv Támogatási Programban sorolt iparágak fejlesztéséhez, és az iparágban dolgozó munkavállalók kompetenciáinak növeléséhez.

A GINOP-6.1.6-17-2018-00091 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 34,6 millió forint európai uniós támogatás segítségével, 2018 december 3-án kezdődött, és várhatóan 2020 I. félévében fejeződik be.

További információ kérhető:

Nagy Szilvia

Telefon:+36(70)5055670

E-mail: nagy.sz@cerbona.hu