Gluténmentes gyártási technológia komplex fejlesztése a Cerbona Élelmiszergyártó Kft.-nél

A Cerbona Élelmiszergyártó és -forgalmazó Kft. a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 244,52 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével székesfehérvári telephelyén új gyártósor valamint raktárirányítási rendszer elemeit és szoftverét szerzi be. Az új gyártósor beüzemeléséhez kapcsolódóan építési munkákat, villamos munkálatokat és gépészeti munkákat végez. Kialakításra kerül továbbá a tűzjelző rendszer és raktárépítés is megvalósult.

A társaság 2008-ban alakult, azonban az üzleti tevékenységét csak 2011-ben kezdte meg. A Cerbona Zrt. 2010. évben bekövetkezett csődjét követően a társaság 2012-ben megvásárolta a Cerbona Zrt. székesfehérvári telephelyét, a rajta lévő extrudáló üzemekkel, raktárakkal, kukoricamalommal és karbantartó műhelyekkel, valamint a Cerbona márkanevet. A társaság gondosan felépített stratégiai irányt követ, aminek fő irányvonala a technológia- és termékfejlesztés, de emellett gondosan építi az exportpiacát, és erős marketing tevékenységet folytat a márkanév reklámozása területén. Ennek eredményeként mára a Cerbona márkanév közismert, és a müzliszelet, a müzli és corn flakes piacon a gabonapehely kategóriában piacvezető, a nagy nemzetközi márka után a legnagyobb piaci szereplő.

A társaságnál a fejlesztés hatására kialakításra kerül egy olyan gyártási kapacitás, aminek köszönhetően a társaság termékportfólió bővítést hajt végre és meg tudja kezdeni a gluténmentes termékcsaládjának a gyártását. A célok elérése érdekében megvalósít egy komplex technológiai fejlesztést, amely érinti a társaság eddigi összes folyamatát az alapanyag-ellátás biztosításától a gyártási folyamaton keresztül a késztermék raktározásáig. A beruházás lehetőséget biztosít egy olyan új termékcsalád kifejlesztéséhez, ami nagymértékben megfelel a mai vevői elvárásoknak az egyedisége miatt.

A társaság a fejlesztés során beszerzésre kerülő gépeket azonnal hasznosításba veszi, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódik a társaság napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzésre kerülő eszközök működtetéséhez.

A GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00002 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg közel 245 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A projekt megvalósítása 2017.02.24-én kezdődött, zárását 2021.02.01-ére tervezik.

A projektről bővebb információt a www.cerbona.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Mészáros Tamás
Telefon: +36(30)300-7204
E-mail: meszaros.t@cerbona.hu

 

 

GINOP 5.3.2. projekt

A kedvezményezett neve: Cerbona Élelmiszergyártó Kft.
A projekt címe: Rugalmas foglalkoztatási megoldások az Naponta Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 11. 818. 284.- Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A GINOP 5.3.2 projekt keretében a Kft-nél 12 munkakört rugalmas foglalkoztatási formában alakított át. Az újfajta formák bevezetéséhez és integrálásához 1 éves szervezetfejlesztési folyamatban a vállalatot tanácsadásokkal, képzésekkel és műhelymunkákkal segítették külsős szakértők. A projekt megvalósítási időszakában HR és munkajogi tanácsadás keretében elkészültek az új munkaszerződések és munkaköri leírások. Dolgozói igény és elégedettségmerés zajlott le annak érdekében, hogy dolgozók elvárásait tisztázzák. Szakértők megvizsgálták a szorosan kapcsolódó munkafolyamatokat, a hatékony idő és energiaráfordítások kihasználása érdekében. A projekt keretében eszközbeszerzés támogatta a rugalmas munkavégzés kialakítását, illetve 1 fő munkahelyi mentor is kinevezésre került.

A projekt megvalósításának kezdete: 2017. május 24.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. május 23.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00184

 

 

Új gépsor projekt

A Naponta Élelmiszer kereskedelmi Kft. székesfehérvári telephelyén extrudátum termékek gyártási tevékenységéhez vásárolt meg egy puffasztott pehelyszelet gyártó gépsort, valamint alakította ki a hozzá szükséges infrastrukturális beruházásokat a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 57,76 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaság 2008-ban alakult, azonban az üzleti tevékenységét csak 2011-ben kezdte meg. A Cerbona Zrt. 2010. évben bekövetkezett csődjét követően a társaság 2012-ben megvásárolta a Cerbona Zrt. székesfehérvári telephelyét, a rajta lévő exrudáló üzemekkel, raktárakkal, kukorica malommal és karbantartó műhelyekkel valamit a Cerbona márkanevet. A társaság gondosan felépített stratégiai irányt követ, aminek fő irányvonala a technológia- és termékfejlesztés, de emellett gondosan építi az export piacát, és erős marketing tevékenységet folytat a márkanév reklámozása területén. Ennek eredményeként mára a Cerbona márkanév, közismert, és a müzliszelet, a müzli és corn flakes piacon a gabonapehely kategóriában piacvezető, a nagy nemzetközi márka után a legnagyobb piaci szereplő.

Fejlesztésünk célja a jelenlegi kapacitásainknak bővítése mellett a versenyképességünk megőrzése.
Társaságunk mindig kiemelt figyelmet fordított a kiváló minőség elérésére, valamint a folyamatos megújulásra, melynek keretében egy új termékcsalád a puffasztott gabonaszelet gyártásának megkezdése volt a cél. Ennek megvalósítása érdekében ki kellett alakítanunk egy új gyártó sort és a gyártósor működtetéséhez szükséges infrastruktúrát.

A projekt keretében megvásároltunk 1 db PET PR 8000 puffasztott pehelyszelet gyártó gépsort, valamint kialakítottuk a hozzá szükséges infrastruktúrát, melynek keretében a minőségbiztonsági előírások szigorú körülményinek megfelelő épületi átalakítást végeztünk el. A beszerezett gyártó gépsort és a hozzá tartozó infrastrukturális beruházást gyártási tevékenységünk során hasznosítjuk, mellyel a kapacitásbővítés és árbevétel növekedés mellett új munkahelyeket is teremtünk.
2015.10.30-án kezdtük meg a projektet és 2016.07.04-én fejeztük be.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök hozzájárulnak, versenyképességünk javításához és a bevételeink növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 57,76 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.cerbona.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Mészáros Tamás
Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36(30)300-7204, e-mail címünk: meszaros.t@cerbona.hu
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-15-2015-00752
A projekt befejezése:2016.07.04., A támogatás aránya: 45%