GINOP 5.3.2. projekt

A kedvezményezett neve: Cerbona Élelmiszergyártó Kft.
A projekt címe: Rugalmas foglalkoztatási megoldások az Naponta Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 11. 818. 284.- Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A GINOP 5.3.2 projekt keretében a Kft-nél 12 munkakört rugalmas foglalkoztatási formában alakított át. Az újfajta formák bevezetéséhez és integrálásához 1 éves szervezetfejlesztési folyamatban a vállalatot tanácsadásokkal, képzésekkel és műhelymunkákkal segítették külsős szakértők. A projekt megvalósítási időszakában HR és munkajogi tanácsadás keretében elkészültek az új munkaszerződések és munkaköri leírások. Dolgozói igény és elégedettségmerés zajlott le annak érdekében, hogy dolgozók elvárásait tisztázzák. Szakértők megvizsgálták a szorosan kapcsolódó munkafolyamatokat, a hatékony idő és energiaráfordítások kihasználása érdekében. A projekt keretében eszközbeszerzés támogatta a rugalmas munkavégzés kialakítását, illetve 1 fő munkahelyi mentor is kinevezésre került.

A projekt megvalósításának kezdete: 2017. május 24.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. május 23.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00184

 

 

Új gépsor projekt

A Naponta Élelmiszer kereskedelmi Kft. székesfehérvári telephelyén extrudátum termékek gyártási tevékenységéhez vásárolt meg egy puffasztott pehelyszelet gyártó gépsort, valamint alakította ki a hozzá szükséges infrastrukturális beruházásokat a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 57,76 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaság 2008-ban alakult, azonban az üzleti tevékenységét csak 2011-ben kezdte meg. A Cerbona Zrt. 2010. évben bekövetkezett csődjét követően a társaság 2012-ben megvásárolta a Cerbona Zrt. székesfehérvári telephelyét, a rajta lévő exrudáló üzemekkel, raktárakkal, kukorica malommal és karbantartó műhelyekkel valamit a Cerbona márkanevet. A társaság gondosan felépített stratégiai irányt követ, aminek fő irányvonala a technológia- és termékfejlesztés, de emellett gondosan építi az export piacát, és erős marketing tevékenységet folytat a márkanév reklámozása területén. Ennek eredményeként mára a Cerbona márkanév, közismert, és a müzliszelet, a müzli és corn flakes piacon a gabonapehely kategóriában piacvezető, a nagy nemzetközi márka után a legnagyobb piaci szereplő.

Fejlesztésünk célja a jelenlegi kapacitásainknak bővítése mellett a versenyképességünk megőrzése.
Társaságunk mindig kiemelt figyelmet fordított a kiváló minőség elérésére, valamint a folyamatos megújulásra, melynek keretében egy új termékcsalád a puffasztott gabonaszelet gyártásának megkezdése volt a cél. Ennek megvalósítása érdekében ki kellett alakítanunk egy új gyártó sort és a gyártósor működtetéséhez szükséges infrastruktúrát.

A projekt keretében megvásároltunk 1 db PET PR 8000 puffasztott pehelyszelet gyártó gépsort, valamint kialakítottuk a hozzá szükséges infrastruktúrát, melynek keretében a minőségbiztonsági előírások szigorú körülményinek megfelelő épületi átalakítást végeztünk el. A beszerezett gyártó gépsort és a hozzá tartozó infrastrukturális beruházást gyártási tevékenységünk során hasznosítjuk, mellyel a kapacitásbővítés és árbevétel növekedés mellett új munkahelyeket is teremtünk.
2015.10.30-án kezdtük meg a projektet és 2016.07.04-én fejeztük be.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök hozzájárulnak, versenyképességünk javításához és a bevételeink növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 57,76 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.cerbona.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Mészáros Tamás
Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36(30)300-7204, e-mail címünk: meszaros.t@cerbona.hu
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-15-2015-00752
A projekt befejezése:2016.07.04., A támogatás aránya: 45%