X
hu en ro
Gluténérzékenyen is finomat – főszerepben a gluténérzékeny influencerek 2021.06.23

Gluténérzékenyen is finomat – főszerepben a gluténérzékeny influencerek

A Cerbona közösségi média oldalain a gluténérzékenység és a Cerbona gluténmentes termékei kerültek a fókuszba 2020. októberében és számos ismert ember osztotta meg saját gluténérzékenységének történetét.

A kampány célja az volt, hogy bemutassa, a Cerbona küldetését: a gluténérzékeny fogyasztók igényeinek minél teljesebb kiszolgálását.

A magyarok több mint 10 százalékát érinti a gluténérzékenység, erre reagálva a Cerbona az elmúlt években jelentősen fejlesztette gluténmentes termékeinek kínálatát, több termékkel is megörvendeztette azokat, akiknek oda kell figyelniük táplálkozásukra.

A Cerbona októberben közösségi média felületein gluténérzékenységgel foglalkozó edukatív posztokat és recept videókat osztott meg, valamint egy nyereményjátékkal összekapcsolt kihívást is közzétett „Mondd el a történetedet” címmel, ahol a fogyasztókat kérdeztük arról, hogyan birkóznak meg a mindennapokban az ételérzékenységgel.

A Cerbona Facebook oldalán az érdeklődők Nógrádi Katalin dietetikustól, a gluténérzékenyég elismert szakértőjétől is kérdezhettek. A fogyasztók kérdései leginkább a gluténmentes diétával és annak hatásaival voltak kapcsolatosak, továbbá a gluténérzékenység tüneteiről tettek fel kérdéseket a szakértőnek.

Annak érdekében, hogy a gluténérzékeny célcsoporton belül minél több fogyasztót elérjünk, több mint húsz gluténmentes életmóddal foglalkozó bloggerrel, gluténérzékeny influencerrel és gasztro bloggal működtünk együtt.

A kampányhoz ismert gluténérzékeny embereket kértünk fel, hogy osszák meg saját történetüket és a gluténérzékenységgel kapcsolatos mindennapos kihívásokat is. A kampány során megismerhettük Koós Réka, Vágó Piros vagy Kocsis Korinna személyes ételérzékenységgel kapcsolatos történetét, és hogy miért választotta a gluténmentes diétát. Sokuk posztjából kiderült, hogy a Cerbona gyors és finom megoldást nyújt gluténmentes gabona alapú  termékeivel a mindennapi étkezésekhez, mivel könnyen beszerezhetőek és sok finom ízben elérhetőek már a müzliszeletektől a zabkásákig.

A hónap során a Cerbona célja az volt, hogy még jobban megismerje fogyasztói gluténmentes termékekkel kapcsolatos preferenciáit és megmutassa, hogy fontos számára az ételérzékeny célcsoport professzionális kiszolgálása.

Szechenyi 2020