X
hu en ro

Széchenyi 2020

Befejeződött a Cerbona Élelmiszergyártó és-forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság komplex élelmiszeripari fejlesztése

2020 / 10 / 15

A társaság 2008-ban alakult, Naponta Élelmiszerkereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság néven. A társaság fő profilja extrudátum termékek gyártása és forgalmazása valamint tészta illetve zabtermékek forgalmazása. A társaság széleskörű termékportfólióval rendelkezik. A Cerbona márkanév, közismert, és a müzliszelet, a müzli és corn flakes piacon a gabonapehely kategóriában piacvezető, a nagy nemzetközi márka után a legnagyobb piaci szereplő. Gyártói tevékenységét székesfehérvári telephelyén folytatja, mely a jelenlegi projekt megvalósítási helyszíne is.

A projekt célja, a társaság termékportfóliójának bővítése a Cerbona márkanév alatt és saját gyártású gluténmentes termékcsalád létrehozása, a korábbi kínálatot képező többi gabona alapú termékeitől eltérő, egyben a társaság termékkörébe is jól illeszkedő gluténmentes termékekkel. Az új termékcsalád bevezetésének célja, hogy a cég „több lábon állását” biztosítsa, javítsa stabilitását és a társaság versenyképességét. A fogyasztói igényeknek az ismert termékeknél jobban megfelelő gluténmentes müzliszelet és a müzliszelet termékjellemzőitől lényegesen eltérő, más típusú szelet termékek létrehozása volt a cél. A társaságnál a fejlesztés hatására kialakításra került egy olyan gyártási kapacitás, aminek köszönhetően a társaság meg tudja kezdeni a gluténmentes termékcsaládjának a gyártását. Ez azonban jelentős beruházást igényelt. A projekt keretében kialakításra került a társaság új, gyártócsarnoka, ahol a gluténmentes termékek gyártása fog megvalósulni, melyhez kapcsolódóan beszerzésre kerültek a gyártáshoz szükséges technológiák, informatikai rendszerek, illetve logisztikai eszközök, mint például: elektromos targonca, raklapos állványrendszer, müzli gyártósor, pehelyszelet gyártó gépsor, vonalkódos raktárirányítási rendszer.

A társaság a beruházásnak köszönhetően, képes kiváltani egy olyan termék felvásárlását, aminek piaci ára nem minden piacon versenyképes, így a hazai és főként az export piacon kevésbé forgalomképes. A beruházás lehetőséget biztosított egy olyan új termékcsalád kifejlesztéséhez, ami nagymértékben megfelel a mai vevői elvárásoknak. Ez a termék lehetőséget nyújt a társaság számára, hogy növelni tudja az eddigi export értékesítési volumenét.

A GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00002 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 2020.08.10-én valósult meg, a 244,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.cerbona.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Mészáros Tamás
Telefon: +36(30)3007204
E-mail: meszaros.t@cerbona.hu

GINOP 5.3.2. projekt

A kedvezményezett neve: Cerbona Élelmiszergyártó Kft.
A projekt címe: Rugalmas foglalkoztatási megoldások az Naponta Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 11. 818. 284.- Ft
A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása: A GINOP 5.3.2 projekt keretében a Kft-nél 12 munkakört rugalmas foglalkoztatási formában alakított át. Az újfajta formák bevezetéséhez és integrálásához 1 éves szervezetfejlesztési folyamatban a vállalatot tanácsadásokkal, képzésekkel és műhelymunkákkal segítették külsős szakértők. A projekt megvalósítási időszakában HR és munkajogi tanácsadás keretében elkészültek az új munkaszerződések és munkaköri leírások. Dolgozói igény és elégedettségmerés zajlott le annak érdekében, hogy dolgozók elvárásait tisztázzák. Szakértők megvizsgálták a szorosan kapcsolódó munkafolyamatokat, a hatékony idő és energiaráfordítások kihasználása érdekében. A projekt keretében eszközbeszerzés támogatta a rugalmas munkavégzés kialakítását, illetve 1 fő munkahelyi mentor is kinevezésre került.

A projekt megvalósításának kezdete: 2017. május 24.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. május 23.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.2-16-2016-00184

Új gépsor projekt

A Naponta Élelmiszer kereskedelmi Kft. székesfehérvári telephelyén extrudátum termékek gyártási tevékenységéhez vásárolt meg egy puffasztott pehelyszelet gyártó gépsort, valamint alakította ki a hozzá szükséges infrastrukturális beruházásokat a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 57,76 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A társaság 2008-ban alakult, azonban az üzleti tevékenységét csak 2011-ben kezdte meg. A Cerbona Zrt. 2010. évben bekövetkezett csődjét követően a társaság 2012-ben megvásárolta a Cerbona Zrt. székesfehérvári telephelyét, a rajta lévő exrudáló üzemekkel, raktárakkal, kukorica malommal és karbantartó műhelyekkel valamit a Cerbona márkanevet. A társaság gondosan felépített stratégiai irányt követ, aminek fő irányvonala a technológia- és termékfejlesztés, de emellett gondosan építi az export piacát, és erős marketing tevékenységet folytat a márkanév reklámozása területén. Ennek eredményeként mára a Cerbona márkanév, közismert, és a müzliszelet, a müzli és corn flakes piacon a gabonapehely kategóriában piacvezető, a nagy nemzetközi márka után a legnagyobb piaci szereplő.

Fejlesztésünk célja a jelenlegi kapacitásainknak bővítése mellett a versenyképességünk megőrzése.
Társaságunk mindig kiemelt figyelmet fordított a kiváló minőség elérésére, valamint a folyamatos megújulásra, melynek keretében egy új termékcsalád a puffasztott gabonaszelet gyártásának megkezdése volt a cél. Ennek megvalósítása érdekében ki kellett alakítanunk egy új gyártó sort és a gyártósor működtetéséhez szükséges infrastruktúrát.

A projekt keretében megvásároltunk 1 db PET PR 8000 puffasztott pehelyszelet gyártó gépsort, valamint kialakítottuk a hozzá szükséges infrastruktúrát, melynek keretében a minőségbiztonsági előírások szigorú körülményinek megfelelő épületi átalakítást végeztünk el. A beszerezett gyártó gépsort és a hozzá tartozó infrastrukturális beruházást gyártási tevékenységünk során hasznosítjuk, mellyel a kapacitásbővítés és árbevétel-növekedés mellett új munkahelyeket is teremtünk.
2015.10.30-án kezdtük meg a projektet és 2016.07.04-én fejeztük be.

A fejlesztés során beszerzett gépeket azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszközök működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszközök hozzájárulnak, versenyképességünk javításához és a bevételeink növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszközök a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 57,76 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.cerbona.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Mészáros Tamás
Elérhetőségeink: telefonszámunk: +36(30)300-7204, e-mail címünk: meszaros.t@cerbona.hu
Projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.1-15-2015-00752
A projekt befejezése:2016.07.04., A támogatás aránya: 45%

Munkavállalói kompetenciák fejlesztése a Cerbona Élelmiszeripari Kft-nél

A társaság 2008-ban alakult, azonban az üzleti tevékenységét csak 2011-ben kezdte meg. A társaság fő profilja az extradátum termékek gyártása és forgalmazása valamint tészta illetve zabtermékek forgalmazása, melyet jelen projekt keretében is fejleszteni kívánt. A projekt megvalósítási helyszíne, a társaság 8000 Székesfehérvár, Váralja sor 1-3. alatti telephelye.

Jelen projekt célja ennek megfelelően a munkavállalók szakmai, nyelvi és egyéb kompetenciáinak fejlesztése, annak érdekében, hogy a társaság gazdasági stabilitása növekedjen és a munkavállalói kompetenciákban felhalmozott tudás be épüljön a vállalati gyakorlatba, ezzel kihasználva a tudás szellemi értékét.

A projekt keretében 19 szakmai, nyelvi és egyéb képzés valósul meg, amelyre bevonásra kerül a társaság mintegy 75 munkavállalója. A bevont munkavállalók 20 %-a hátrányos helyzetű munkavállaló. Valamennyi képzés külső felnőttképzési engedéllyel rendelkező képző intézmény bevonásával valósul meg, és a képzések több mint 15 %-a informatikai képzés, mely hozzájárul a munkavállalók informatikai képzettségének növeléséhez. A képzések megvalósítása hozzájárul az Irinyi Terv Támogatási Programban sorolt iparágak fejlesztéséhez, és az iparágban dolgozó munkavállalók kompetenciáinak növeléséhez.

A GINOP-6.1.6-17-2018-00091 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 34,6 millió forint európai uniós támogatás segítségével, 2018 december 3-án kezdődött, és várhatóan 2020 I. félévében fejeződik be.

További információ kérhető:

Nagy Szilvia

Telefon:+36(70)5055670

E-mail: nagy.sz@cerbona.hu

 

 

Szechenyi 2020